Reklama

Aktuálne

Výborná veľkonočná vaječná tlačenka

Potrebujeme:
Na zmes:
  • 1 pohár sterilizovanej zeleniny v sladkokyslom náleve (330g)
  • 1 balíček Želatína na vaječnú tlačenku a aspiky Dr. Oetker
  • 75 ml nálev po odkvapkaní zeleniny
  • 4 ks na tvrdo uvarených vajec
  • 1 cibuľa
  • 250 ml tatárska omáčka
  • 1 lyžička soli
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 lyžica octu
Okrem toho potrebujeme formu na biskupský chlebíček, potravinársku fóliu, sitko
Postup:
Zeleninovú zmes necháme na sitku dobre odkvapkať. Želatínu necháme podľa návodu na obale napučať v náleve zeleniny. Zeleninu spoločne s vajcami a cibuľou nakrájame na veľmi malé kúsky. Zmiešame s tatárskou omáčkou, osolíme, ochutíme čiernym korením. Pridáme napučanú želatínu a dochutíme octom. Túto zmes nalejeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou a necháme v chladničke minimálne 3 hodiny, najlepšie cez noc, stuhnúť. Stuhnuté tlačenku vyklopíme, stiahneme fóliu a nakrájame. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.
Text a foto Dr. Oetker

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

5 knižných noviniek, ktoré sa oplatí prečítať

Určite už viete, že čítanie kníh zlepšuje pamäť, schopnosť vyjadrovať sa, či koncentráciu, čo je…

5 hodín pred

Prečítajte si niečo o Zlatej Zuzane a pridajte fotografiu vašej súpravy do komentárov

Priatelia, pripime si dnes na tiché výročie a jedinečný umelecko-priemyselný výkon. V lete tohto roku…

8 hodín pred

Viete, že baza odstraňuje z tela toxíny?

V priebehu mája a júna bohato zakvitne silne voňajúcimi žltobielymi kvetmi bazový krík, ktorého listy…

10 hodín pred

Pravda o polievkach. Vedeli ste to?

Neraz v zahraničí som mal chuť na polievku, ale ak som bol v krajinách bližšie…

15 hodín pred

Aj takto môžu šesťdesiatničky vyzerať. Ako sa vám to páči?

Jedno je isté, v tomto veku môžem stále cvičiť, behať,  držať diétu, ale moja postava…

1 deň pred