Potrebujeme:
Postup:
Najskôr si z mlieka, droždia a trochu cukru pripravíme kvások. Medzitým vymiešame žĺtka s cukrom a maslom do peny. Vlejeme do hotového kvásku a pridáme múku, štipku soli, rum, premiesime a necháme prikryté utierkou kysnúť asi hodinu. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 cm a vykrajujeme šišky, ktoré ešte necháme 15 minút podkysnúť. Olej, alebo masť predhrejeme na dostatočnú teplotu.
V strede každej šišky urobíme dierku a vysmážame z oboch strán do červena. Do stredu dáme džem. Ja mám svoj domáci marhuľový, ten je najlepší. Hotov=é šišky jemne posypeme cukrom.
Text a foto Karol Hrčka
Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…
Čas plynie, všetko sa mení a po päťdesiatke je čas rozlúčiť sa s predsudkami, ktoré…
Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…
Mám troch dospelých synov a dve vnúčatá. Pochádzam z dediny pri Topoľčanoch, ktorá sa volá…
Nina Martinkovičová spolu s manželom je už vyše roka v Egypte. Nie sú tam sami. Odišli za…
Úsmev: Univerzálny Jazyk Pohody a Optimizmu V dnešnom uponáhľanom svete je ľahké zabudnúť na malé…
Leave a Comment