Reklama

Aktuálne

Voňavé, extra ľahučké šišky podľa výnimočného kuchára Karola Hrčku

Potrebujeme:

  • 2 kg hladkej múky
  • 1/2 l vlažného mlieka
  • 1 kocka droždie
  • 4 žĺtka
  • 10 dkg mäkkého masla
  • 15 dkg cukru
  • lyžica rumu
  • štipka soli

Postup:

Najskôr si z mlieka, droždia a trochu cukru pripravíme kvások. Medzitým vymiešame žĺtka s cukrom a maslom do peny. Vlejeme do hotového kvásku a pridáme múku, štipku soli, rum, premiesime a necháme prikryté utierkou kysnúť asi hodinu. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 cm a vykrajujeme šišky, ktoré ešte necháme 15 minút podkysnúť. Olej, alebo masť predhrejeme na dostatočnú teplotu.

V strede každej šišky urobíme dierku a vysmážame z oboch strán do červena. Do stredu dáme džem. Ja mám svoj domáci marhuľový, ten je najlepší. Hotov=é šišky jemne posypeme cukrom.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Recept na zemiakový chlieb

Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…

8 hodín pred

Všetko je len v hlave! Prečo sa stále zohýnam pred odstráneným satelitným tanierom?

Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…

13 hodín pred

Dagmar Hrdá: „Vďaka športu som opäť našla zmysel života!“

Mám  troch dospelých synov a dve vnúčatá. Pochádzam z dediny pri Topoľčanoch, ktorá sa volá…

14 hodín pred

Egypt nás uzdravuje. Život s 3 deťmi – škola, zdravotníctvo, nákupy. Je to paráda a sme zdravší

Nina Martinkovičová spolu s manželom je už vyše roka v Egypte. Nie sú tam sami. Odišli za…

15 hodín pred

Keď dnes vyjdete z domu, usmievajte sa!

Úsmev: Univerzálny Jazyk Pohody a Optimizmu  V dnešnom uponáhľanom svete je ľahké zabudnúť na malé…

21 hodín pred