Potrebujeme:
Postup:
Najskôr si z mlieka, droždia a trochu cukru pripravíme kvások. Medzitým vymiešame žĺtka s cukrom a maslom do peny. Vlejeme do hotového kvásku a pridáme múku, štipku soli, rum, premiesime a necháme prikryté utierkou kysnúť asi hodinu. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 cm a vykrajujeme šišky, ktoré ešte necháme 15 minút podkysnúť. Olej, alebo masť predhrejeme na dostatočnú teplotu.
V strede každej šišky urobíme dierku a vysmážame z oboch strán do červena. Do stredu dáme džem. Ja mám svoj domáci marhuľový, ten je najlepší. Hotov=é šišky jemne posypeme cukrom.
Text a foto Karol Hrčka
Narodila sa v roku 1941. Martha Steward je americká podnikateľka, spisovateľka a moderátorka. Začínala organizovaním…
Nie vysnívanú, ale minimálnu, ktorú som si stanovila. Niekedy mám pocit, že to ide príliš…
Lieskové orechy priaznivým spôsobom ovplyvňujú zdravie ľudí už odpradávna – staroveký predpis miešania roztlčených lieskovcov…
Slovo dôchodca má v našich končinách pejoratívne zaťaženie a znamená stratu sily, chudobu a choroby.…
Vyskúšajte surovú pohanku s jogurtom na lačno. Je to veľmi zdravé jedlo, užitočné, lebo vyčistí…
Hosťom Martiny Valachovej v podcaste ODznova bola Doda Lednická, ktorá zabojovala s chorobami a dnes už…
Leave a Comment