Dnes som robila pečeňovú paštétu. Poviete si teraz v lete? Áno, teraz nám dozreli papriky a paradajky a tie sú najlepšie s domácim chlebom a paštétou.
Na domácu pečeňovú paštétu podľa mojej svokry potrebujete:
Postup:
Najskôr som pokrájala bôčik, posolila, pokorenila, zaliala troškou vody a dala prikryté piecť na jeden a pol hodiny. Medzitým som na husacej masti spenila cibuľku a potom som na nej opiekla nakrájanú pečeň. Posolila, pokorenila. Ešte za tepla som všetko spolu (bôčik a pečienku) rozmixovala. Pridala som 250 g husacej masti, 2 lyžičky horčice a všetko som ešte v miske dôkladne ponorným mixérom rozmixovala. Bolo treba ešte soľ, ale inak chutila výborne. Paštétu som rozdelila do menších pohárikov. Hrniec som vystlala utierkou, poukladala poháriky s paštétou, zaliala vodou a dve hodiny som sterilizovala. Potom som hrniec vložila do umývadla a pustila naň tenučký prúd vody, aby voda pomaly vychladla a viečka sa chytali. A tu je výsledok.
Libuša Sabová
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Leave a Comment