Reklama

Najčítanejšie

Veľmi zaujímavý čokoládový dezert od mojej obľúbenej novozélandskej kuchárky

Annabel Langbein je vynikajúca kuchárka a jej recepty sú originálne, pre nás nové, ale napriek tomu dostupné a jednoduché. Na čokoládový dezert potrebujeme:

 

  • 2 poháre vykôstkovaných ďatlí
  • 1 kávová lyžička jedlej sódy
  • 200 g rozpusteného masla
  • 4 vajcia
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 poháre kryštálového cukru
  • 1 pohár kvalitného kakaa
  • 1 pohár hladkej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 250 g  kvalitnej 72% čokolády

 

Do misy nakrájame ďatle (tie dodajú dezertu vlhkosť). Pridáme jedlu sódu a ďatle sa začnú akoby rozpadať.  Potom pridáme maslo, vajcia, vanilkový extrakt, cukor, múku, kakao, prášok do pečiva a dôkladne zamiešame. Nakoniec pridáme na drobno nakrájanú čokoládu. Zmes nalejeme do formy na pečenie a pečieme na 160 stupňov asi 50 minút.

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Ďalší zázrak na Gynekologicko-pôrodníckej klinike: Mamička s cystickou fibrózou porodila v Nemocnici AGEL Košice-Šaca už druhé bábätko

Cystická fibróza patrí k dedičným ochoreniam a prejavuje sa prevažne pľúcnym postihnutím. Svoje o tom vie aj mladá…

9 hodín pred

Taký obyčajný deň u manželov Medveckých

Každý je... z nejakého chovu. Naše sliepočky - z voľného a s výbehom a bežia…

10 hodín pred

„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ – pýta sa pani pracujúca v záhradke svojho suseda. „Omyl. „Takto vonia agát.“

„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ - pýta sa pani pracujúca…

11 hodín pred

Recept na zemiakový chlieb

Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…

23 hodín pred

Všetko je len v hlave! Prečo sa stále zohýnam pred odstráneným satelitným tanierom?

Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…

1 deň pred