Najčítanejšie

Veľmi zaujímavý čokoládový dezert od mojej obľúbenej novozélandskej kuchárky

Annabel Langbein je vynikajúca kuchárka a jej recepty sú originálne, pre nás nové, ale napriek tomu dostupné a jednoduché. Na čokoládový dezert potrebujeme:

 

  • 2 poháre vykôstkovaných ďatlí
  • 1 kávová lyžička jedlej sódy
  • 200 g rozpusteného masla
  • 4 vajcia
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 poháre kryštálového cukru
  • 1 pohár kvalitného kakaa
  • 1 pohár hladkej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 250 g  kvalitnej 72% čokolády

 

Do misy nakrájame ďatle (tie dodajú dezertu vlhkosť). Pridáme jedlu sódu a ďatle sa začnú akoby rozpadať.  Potom pridáme maslo, vajcia, vanilkový extrakt, cukor, múku, kakao, prášok do pečiva a dôkladne zamiešame. Nakoniec pridáme na drobno nakrájanú čokoládu. Zmes nalejeme do formy na pečenie a pečieme na 160 stupňov asi 50 minút.

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Kde sa podeli pekní muži?

Prerastené bábätká. Tuleni. Zženštelí chlapčekovia. Tak označujú ženy nad päťdesiat rokov súčasných mladých mužov. Všimli…

4 hodiny pred

Keď ešte bývala Bratislavská lýra Zlatou

Keď sa citeľne oteplí a mesto rozkvitne zobudenými stromami i ružovými kríkmi, táto každoročne sa…

4 hodiny pred

Správne odpovede na náš kvíz o Slovensku

Odpovede: Dunaj preteká cez 10 štátov – Nemecko, Rakúsko, Slovensko, Maďarsko, Chorvátsko, Srbsko, Rumunsko, Bulharsko,…

13 hodín pred

Skúste, aké sú vaše vedomosti o našom rodnom Slovensku?

Kvíz o Slovensku Otázky: Cez koľko štátov preteká rieka Dunaj? Ktoré mesto je hlavným mestom…

13 hodín pred

Kvalitná domáca zmrzlina len z troch ingrediencii

Áno, tento recept sme už uverejnili, ale ja som bola zvedavá, či zmrzlina bude naozaj…

1 deň pred

Ako si Milka Lorinczová spomína na svoju dobrú priateľku Zoru Kolinskú?

Moje spomienky na Zorku a naše dlhoročné priateľstvo vo mne znásobuje radosť na krásne spomienky…

1 deň pred