Aktuálne

Veľmi rýchly jablkový koláč

Ak vám ešte zo zimného uskladnenia zostali jablká, využite ich na tento vynikajúci, rýchly a  šťavnatý koláč.

Potrebujeme:

  • 400 g polohrubej múky
  • 600 postrúhaných jabĺk
  • 300 g práškového cukru
  • 2 dl oleja
  • 3 vajcia
  • 2 lyžičky kakaa
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 vanilkový cukor
  • asi 2 hrste nasekaných orechov

 

Na potretie:

  • džem, najlepšie ríbezľový
  • čokoláda na polevu

Všetky suroviny spolu v mise zamiešame a vylejeme na tukom vytretý a múkou posypaný plech. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 – 40 minút. Ešte teplý potrieme džemom. necháme vychladnúť a polejeme roztopenou čokoládou.

Ilustračná foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia
Značky: koláčepečenie

Nedávne články

Mäso plné vody? Kto nás klame?

Priatelia, som  starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…

5 hodín pred

Ako sme sa prestali slušne správať! Slušnosť nie je pre slabochov, je pre silných. Slušnosť nie je pre hlupákov, je pre múdrych.

Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…

6 hodín pred

Nový videoklip v 88 rokoch? Naša Majuška má ešte dostatok energie!

Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…

8 hodín pred

Mám 80 rokov a ak máš viac ako 50, vypočuj ma! Múdrosť získaná životom!

Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…

17 hodín pred

Prosím si 10 dkg vlašského a na to 5 dkg feferónového. Ako sa robí ten feferónový šalát?

Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…

1 deň pred

Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta?

Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta? Ak áno, je…

2 dni pred