na recept Vanilkovo-ovocná Charlotta bez pečenia
200 g | cukrárské piškóty |
120 g | piškóty detské |
3 PL | mandľový likér (napr. Amaretto) |
1 balenie | Želatína v plátkoch Dr. Oetker |
3 PL | voda |
2 balíčky | Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker |
700 ml | mlieko |
1 balíček | Vanilkový cukor Dr. Oetker |
100 g | čokoláda biela |
250 g | tvaroh polotučný |
500 g | ovocie na ozdobenie (maliny, černice, čučoriedky, jahody) |
stužka | |
300 g | ovocie na ozdobenie |
tortová forma (ø 20 cm) |
Po celom vnútornom obvode formy naukladáme cukrárske piškóty. Na dno formy naukladáme detské piškóty, ktoré pokvapkáme mandľovým likérom.
Na prípravu náplne necháme želatínu s vodou napučať podľa návodu na obale. Uvaríme Zlatý klas s mliekom a vanilkovým cukrom podľa návodu na obale. Do horúcej zmesi nalámeme čokoládu a za stáleho miešania necháme rozpustiť. Vmiešame vyžmýkanú želatínu, necháme rozpustiť a potom vmiešame tvaroh. Tretinou náplne zakryjeme piškóty a uhladíme. Poukladáme tretinu ovocia a znovu zakryjeme náplňou. Opäť ovocie, náplň a na povrch poukladáme zvyšok ovocia. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
Pred podávaním odstránime okraj tortovej formy, okolo cukrárskych piškót previažeme stužku a ozdobíme kvetinami.
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta? Ak áno, je…
Leave a Comment