Základom je dobre kačicu nasoliť deň pred pečením. Zvnútra i zvonka. Odložím v chlade. V nedeľu o 9,00 hod. rúru zapnem na 170 stupňov a keď je už vyhriata, kačicu podlejem trochou vody (asi 2 dl) a prikryté vložím do rúry. Mám dobrý kameninový pekáč, ale ak nemáte pokrievku na váš pekáč, stačí prikryť alobalom. Po dvoch hodinách pečenia kačicu odokryjem, vylejem výpek a pečiem ešte hodinu. Ak nie je dostatočne chrumkavá, zapnem ma rúre „vietor“ a dopečiem. Lokše kúpim, ale na vlastnú kapustu si potrpím. Nakrájam jednu cibuľu a podusím, potom pridám nakrájanú červenú kapustu. Posolím, pokorením, pridám rastu, bobkový list, kúsok citrónovej kôry a dva klinčeky. Dusím do mäkka. Dochutím cukrom a octom podľa mojej chuti. Cca 2 lyžice cukru a dve lyžice octu. A hotovo. Tešíme sa!
Text a foto Libuša Sabová
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Na Dôchodku: Kapitola Plná Života Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…
Našla som vo svojom archíve túto fotografiu. Je z roku 1972 z vysokoškolského volejbalového turnaja.…
Leave a Comment