Reklama

Aktuálne

V nedeľu budeme mať na obed pečenú kačicu. Ako ju robím?

Základom je dobre kačicu nasoliť deň pred pečením. Zvnútra i zvonka. Odložím v chlade. V nedeľu o 9,00 hod. rúru zapnem na 170 stupňov a keď je už vyhriata, kačicu podlejem trochou vody  (asi 2 dl) a prikryté vložím do rúry. Mám dobrý kameninový pekáč, ale ak nemáte pokrievku na váš pekáč, stačí prikryť alobalom. Po dvoch hodinách pečenia kačicu odokryjem, vylejem výpek a pečiem ešte hodinu. Ak nie je dostatočne chrumkavá, zapnem ma rúre „vietor“ a dopečiem. Lokše kúpim, ale na vlastnú kapustu si potrpím. Nakrájam jednu cibuľu a podusím, potom pridám nakrájanú červenú kapustu. Posolím, pokorením, pridám rastu, bobkový list, kúsok citrónovej kôry a dva klinčeky. Dusím do mäkka. Dochutím cukrom a octom podľa mojej chuti. Cca 2 lyžice cukru a dve lyžice octu. A hotovo. Tešíme sa!

Text a foto Libuša Sabová

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

6 hodín pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

7 hodín pred

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

18 hodín pred

Čo robím na dôchodku?

Na Dôchodku: Kapitola Plná Života  Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…

18 hodín pred

Boli sme mladé a krásne hoc aj v teplákoch. Ako sa cítime dnes v tomto oblečení?

Našla som vo svojom archíve túto fotografiu. Je z roku 1972 z vysokoškolského volejbalového turnaja.…

20 hodín pred