Kategórie: AktuálneRecepty

Už ste piekli veľkonočného barančeka s majonézou? Tu je recept

Nadýchaný veľkonočný baranček z majonézy

Príprava: 10 minút

Pečenie : 55 minút

  • 250 g polohrubej múky
  • 1 kypriaci prášok
  • kôra z citrónu
  • 150 g trstinového cukru
  • 250 ml Hellmann´s Majolenka Originál
  • 300 ml polotučného mlieka
  • lyžička vanilkového extraktu
  • maslo alebo olej na potretie formy
  • hrubá múka na vysypanie  formy
  • práškový cukor na servírovanie

Rúru rozohrejte  na 180 °C. Vo väčšej mise zmiešajte suché ingrediencie, polohrubú múku, kypriaci prášok, kôru z citrónu a štipku soli. Trstinový cukor vyšľahajte s majonézou. Pomaly pridajte mlieko, vanilkový extrakt a dobre rozmiešajte. Suchú a tekutú zmes spolu dobre premiešajte. Formu baránka potrite maslom alebo olejom a vysypte hrubou múkou. Cesto do takto pripravenej formy rovnomerne  rozlejte. Prikryte druhou polovicou formy a pečte 55 minút . Po upečení vytiahnite formu z rúry a nechajte vychladnúť. Po vychladnutí vyklopte opatrne baránka z formy a ľahko pocukrujte.

 

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

50 plus? No a čo? Pozrite sa, ako sa teší zo života táto dáma?

Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých  oslavách priateľov, či spolužiakov,…

10 minút pred

Mäso plné vody? Kto nás klame?

Priatelia, som  starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…

12 hodín pred

Ako sme sa prestali slušne správať! Slušnosť nie je pre slabochov, je pre silných. Slušnosť nie je pre hlupákov, je pre múdrych.

Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…

12 hodín pred

Nový videoklip v 88 rokoch? Naša Majuška má ešte dostatok energie!

Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…

15 hodín pred

Mám 80 rokov a ak máš viac ako 50, vypočuj ma! Múdrosť získaná životom!

Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…

24 hodín pred

Prosím si 10 dkg vlašského a na to 5 dkg feferónového. Ako sa robí ten feferónový šalát?

Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…

2 dni pred