Nadýchaný veľkonočný baranček z majonézy
Príprava: 10 minút
Pečenie : 55 minút
Rúru rozohrejte na 180 °C. Vo väčšej mise zmiešajte suché ingrediencie, polohrubú múku, kypriaci prášok, kôru z citrónu a štipku soli. Trstinový cukor vyšľahajte s majonézou. Pomaly pridajte mlieko, vanilkový extrakt a dobre rozmiešajte. Suchú a tekutú zmes spolu dobre premiešajte. Formu baránka potrite maslom alebo olejom a vysypte hrubou múkou. Cesto do takto pripravenej formy rovnomerne rozlejte. Prikryte druhou polovicou formy a pečte 55 minút . Po upečení vytiahnite formu z rúry a nechajte vychladnúť. Po vychladnutí vyklopte opatrne baránka z formy a ľahko pocukrujte.
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Leave a Comment