Recept je veľmi jednoduchý.
Potrebujeme:
Postup:
Cibuľu najemno nakrájame a speníme do zlatohneda, pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky, osolíme, okoreníme a opečieme do polomäkka. Dva plátky cesta položíme na vymastený a studenou vodou pokvapkaný pekáč a navrstvíme polovicu zemiakovej plnky. Prikryjeme ďalšími dvomi plátkami cesta, pomastíme a navrstvíme zvyšné zemiaky. Prikryjeme plátkami cesta, ktoré tiež pomastíme a pokvapkáme studenou vodou, pritlačíme a krumpirušu necháme chvíľku odpočívať, aby cesto trošku zvlhlo a potom s ním šup do rúry vyhriatej na 220 stupňov. Pečieme do zlatohneda. Pitu môžeme zrolovať ako štrúdľu a stočiť do okrúhlej formy.
Text a foto Ľubica Miljkovič
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Na Dôchodku: Kapitola Plná Života Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…
Našla som vo svojom archíve túto fotografiu. Je z roku 1972 z vysokoškolského volejbalového turnaja.…
Cystická fibróza patrí k dedičným ochoreniam a prejavuje sa prevažne pľúcnym postihnutím. Svoje o tom vie aj mladá…
Leave a Comment