Slovo tsitsak sa dá z arménčiny preložiť ako paprika, ale nie taká obyčajná, ale podlhovastá, vhodná na kvasenie. U nás by sa takto mohli spracovať napríklad baranie rohy. Kvasením papričiek získate pikantnú prílohu k mäsu, ale chutná je aj samotná s chlebom, či syrom. Dôležité v tomto recepte je, aby ste papričky nechali rozložené na stole 2 – 3 dni, aby trošku zmäkli, zvädli.
Potrebujeme:
Postup:
Soľ rozpustime vo vode. Papričky poprepichujeme na viacerých miestach vidličkou, alebo špáradlom. A teraz budeme vrstviť v nádobe, v ktorej papriky aj uskladníme. Najskôr papriky, potom na plátky nakrájaný cesnak, bobkový list, čierne korenie, opäť papriky…Koľko vrstiev nám do nádoby vojde. Papriky zatlačíme a zalejeme slanou vodou. Položíme vrchnák a necháme papriku pri izbovej teplote 2 – 5 dní (podľa teploty miestnosti), kým nezožltne.
Arméni ukladajú papričky do sterilizovaných pohárov. Nemusia sa hermeticky uzavrieť. Na chladnom mieste vydržia celú zimu.
Ilustračná foto Depositphotos.com
Údajne sme tak zdraví, ako zdravé je naše črevo – počuli ste už túto múdrosť?…
Dôležitým zdrojom vitamínu D je slnko. Počas zimných mesiacov, kedy je ho nedostatok, je preto…
Tapas je synonymom pre malé občerstvenie, degustačný tanierik, či jednohubky. Názov tapas pochádza zo Španielska,…
Tie Vianoce si pamätám ... ako otec priväzoval stromček o klinec, na ktorom predtým visel obraz…
To čo je za mnou, vôbec nie je dôležité, lež úsmev a milujuce srdce. Nie…
Ako každý rok. S manželom, dcérou a milovanou vnučkou. "My sme sa veľmi potešili týmto…
Leave a Comment