Reklama

Aktuálne

Urobte si takúto fantastickú zmrzlinu doma

Pochádza ešte z čias vlády Napoleona z francúzskeho mesta Plombieres-les-Bains. Práve odtiaľto je tento perfektný recept, ktorý sa stal doslova kultovou pochúťkou. V tejto zmrzline nie je ani gram chémie, žiadne umelé zahusťovadlo, či konzervačné činidlo. Sú tam len dve ingrediencie:

  • 200 g kondenzovaného mlieka Salko
  • 500 ml vysoko percentnej šľahačkovej smotany (dostať aj 40%)
  • 2 kusy oblátok

Príprava:

Pol hodinu pred prípravou dajte do mrazničky misku, v ktorej budete zmrzlinu pripravovať, ako aj metly na šľahanie. Vychladenú smotanu potom nalejte do misky a na najvyššej rýchlosti ju vyšľahajte. Keď bude šľahačka dostatočne hustá, nalievajte tenkým prúdom kondenzované mlieko a pri nízkej rýchlosti mixujte asi minútu. Pripravte si oblátku (prispôsobte jej veľkosť nádobe, v ktorej zmrzlinu dáte do mrazničky) a natrite zmrzlinovou hmotou. Navrch dajte oblátky, ktoré ste si vopred narezali na želanú veľkosť zmrzliny. Odložte na 4 – 6 hodín do mrazničky.

Ilustračná foto Depositphotos.com

Foto krému: Pixabay.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Recept na zemiakový chlieb

Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…

8 hodín pred

Všetko je len v hlave! Prečo sa stále zohýnam pred odstráneným satelitným tanierom?

Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…

13 hodín pred

Dagmar Hrdá: „Vďaka športu som opäť našla zmysel života!“

Mám  troch dospelých synov a dve vnúčatá. Pochádzam z dediny pri Topoľčanoch, ktorá sa volá…

14 hodín pred

Egypt nás uzdravuje. Život s 3 deťmi – škola, zdravotníctvo, nákupy. Je to paráda a sme zdravší

Nina Martinkovičová spolu s manželom je už vyše roka v Egypte. Nie sú tam sami. Odišli za…

15 hodín pred

Keď dnes vyjdete z domu, usmievajte sa!

Úsmev: Univerzálny Jazyk Pohody a Optimizmu  V dnešnom uponáhľanom svete je ľahké zabudnúť na malé…

21 hodín pred