Aktuálne

Urobte si rýchlu a ľahkú huspeninu podľa Silvii Pilkovej

Potrebujeme
  • 400 g uvarenej a nakrájanej zeleniny (mrkva, hrášok, kukurica, kaleráb, karfiol..)
  • 200 g šunky
  • 4 ČL želatíny v prášku
  • 500 ml osoleného zeleninového vývaru
Do mafinovej formy uložíme zeleninu, nakrájanú šunku a zalejeme želatínou, ktorú sme uvarili v 500 ml zeleninového vývaru. Necháme stuhnúť v chladničke 5 hodín a vyklopíme. Kto nechce použiť práškovú želatínu, môže pár hodín povariť bravčové paprčky, kožu, alebo kolienko s bobkovým listom, soľou, korením a celou cibuľou a cesnakom.

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Mäso plné vody? Kto nás klame?

Priatelia, som  starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…

12 hodín pred

Ako sme sa prestali slušne správať! Slušnosť nie je pre slabochov, je pre silných. Slušnosť nie je pre hlupákov, je pre múdrych.

Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…

12 hodín pred

Nový videoklip v 88 rokoch? Naša Majuška má ešte dostatok energie!

Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…

14 hodín pred

Mám 80 rokov a ak máš viac ako 50, vypočuj ma! Múdrosť získaná životom!

Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…

23 hodín pred

Prosím si 10 dkg vlašského a na to 5 dkg feferónového. Ako sa robí ten feferónový šalát?

Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…

2 dni pred

Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta?

Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta? Ak áno, je…

2 dni pred