Pochádza ešte z čias vlády Napoleona z francúzskeho mesta Plombieres-les-Bains. Práve odtiaľto je tento perfektný recept, ktorý sa stal doslova kultovou pochúťkou. V tejto zmrzline nie je ani gram chémie, žiadne umelé zahusťovadlo, či konzervačné činidlo. Sú tam len dve ingrediencie:
Príprava:
Pol hodinu pred prípravou dajte do mrazničky misku, v ktorej budete zmrzlinu pripravovať, ako aj metly na šľahanie. Vychladenú smotanu potom nalejte do misky a na najvyššej rýchlosti ju vyšľahajte. Keď bude šľahačka dostatočne hustá, nalievajte tenkým prúdom kondenzované mlieko a pri nízkej rýchlosti mixujte asi minútu. Pripravte si oblátku (prispôsobte jej veľkosť nádobe, v ktorej zmrzlinu dáte do mrazničky) a natrite zmrzlinovou hmotou. Navrch dajte oblátky, ktoré ste si vopred narezali na želanú veľkosť zmrzliny. Odložte na 4 – 6 hodín do mrazničky.
Zdroj Takprosto
Ilustračná foto Depositphotos.com
Foto krému: Pixabay.com
Jedno je isté, v tomto veku môžem stále cvičiť, behať, držať diétu, ale moja postava…
Dnešní mladí ľudia ju možno ani nepoznajú, ale my starší sme ju v jarnom období…
Môj životný príbeh som už raz pre Superbabky napísala. Zhrniem len, že po 13. rokoch…
Môžeme ju použiť na ozdobenie akéhokoľvek pečiva. Potrebujeme: 4 bielká z veľkých, alebo 5 bielkov…
V bežnom živote býva pomerne časté, že rodičia sú hrdí na svoje šikovné deti. Ja…
Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…
Leave a Comment