Veľmi jednoduchá príprava. Získate elixír zdravia.
Potrebujete:
3 šálky nesolených mandlí
1 lyžica kokosového oleja (alebo aj iný s neutrálnou chuťou)
Postup:
Mandle vysypte na plech a dajte do predhriatej rúry (120 stupňov) na 10 – 15 minút. Ešte teplé vložte do výkonného mixéra. Mandle budú prechádzať niekoľkými fázami. Najskôr sa z nich stane hrubšia múka, potom jemnejšia. Ďalším mixovaním sa zmenia na lepkavú pastu. To sa už z mandlí uvoľňujú oleje. Ak mandle obsahujú málo vlastného oleja, pridajte rozpustený kokosový olej (alebo aj iný s neutrálnou chuťou). Miešajte dovtedy, kým maslo nebude hladké a krémové. Ak máte menej výkonný mixér, môže to trvať dlhšie.
Prečo treba jesť mandle?
Vitamín E znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení a horčík chráni pred infarktom. Mandle znižujú aj vznik zápalových ochorení žíl.
Mandle dodávajú energiu, urýchľujú metabolizmus.
Vďaka vitamínu E a obsahu vápnika sú mandle jednou z najlepších potravín, ktorá znižuje hladinu cholesterolu.
Obsahujú živinu riboflavín a L-karnitín, ktoré zvyšujú mozgovú aktivitu
Vysoký obsah vitamínov, minerálov a fosforu prispieva k zdraviu kostí. Hlavne fosfor chráni pred osteoporózou, posilňuje kosti a zuby.
Draslík pomáha regulovať krvný tlak a sodík upravuje jeho kolísanie.
Foto Depositphotos.com
Cystická fibróza patrí k dedičným ochoreniam a prejavuje sa prevažne pľúcnym postihnutím. Svoje o tom vie aj mladá…
Každý je... z nejakého chovu. Naše sliepočky - z voľného a s výbehom a bežia…
„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ - pýta sa pani pracujúca…
Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…
Čas plynie, všetko sa mení a po päťdesiatke je čas rozlúčiť sa s predsudkami, ktoré…
Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…
Leave a Comment