Reklama

Ubytujte sa ako v rozprávke

Asi každý z nás si aspoň raz v živote želal žiť na zámku, či už v úlohe princeznej, rytiera alebo trebárs kráľovského šaša. Tento sen si môžete ľahko splniť. V Českej republike je veľa zámkov a zámočkov, ktoré ponúkajú možnosť ubytovania. Kráľovskú atmosféru tak môžete zažiť aj v 21. storočí v samotnom srdci Európy.
Sobotín
Kde bolo, tam bolo, na neďalekej Morave, v blízkosti chránenej krajinnej oblasti Jeseníky, ležala obec Sobotín s rovnomenným zámočkom. A v jeho priestoroch sa nachádza novozrekonštruovaný Hotel Klein, ktorý ponúka nielen útulné izby, ale aj päťhviezdičkové apartmány,  v ktorých sa spájajú moderné technológie s krásnym dobovým vybavením. K dispozícii je samozrejme aj wellness a spa.
Jemniště
Ubytovať sa hneď vedľa potomkov šľachtického rodu Šternbergovcov môžete na zámku Jemniště južne od Prahy. K dispozícii sú 3 štvorhviezdičkové apartmány a vo všetkých zaisťuje romantickú atmosféru nielen jeden z historických kozubov, ale aj kľúč od zámockej záhrady.
Herálec
V nádhernej prírode kraja Vysočina, ktorý sa môže pochváliť hneď tromi pamiatkami UNESCO, nájdeme hotel Chateau Herálec, ktorý sa umiestnil medzi 10 najlepšími a najkrajšími zámockými hotelmi sveta. Svoje postavenie si vydobyl nielen pestrou ponukou relaxačných procedúr, ale predovšetkým srdečným prístupom k hosťom. Ceny v tomto hoteli sa pohybujú od 4 750 korún do 14 950 korún za noc.
Liblice
Severne od Prahy pri meste Mělník nájdeme zámok Liblice pochádzajúci z vrcholného obdobia baroka. Ten dokazuje, že aj zámocké pohodlie vrátane wellness a spa môže byť cenovo dostupné. Zámocká časť hotela ponúka izby s historickým nábytkom a ak nie ste práve priaznivcami historického dizajnu, môžete využiť ubytovanie v moderne zariadenej dependance s výhľadom na zámok.
Mcely
Barokový zámoček neďaleko Prahy ponúka útulné ubytovanie  a predovšetkým jedinečné spojenie s prírodou. To zaisťuje nielen krásny výhľad do okolia, ale aj tamojšia kúpeľná tradícia a filozofia založená na bylinkárstve. Príjemným spestrením je tiež biotopické jazierko alebo domček celý postavený z dreva, v ktorom prebiehajú uvoľňujúce masáže.
Radovesnice
V stredných Čechách pri meste Kolín sa nachádza barokový zámoček Radovesnice, ktorý stavia predovšetkým na luxus a diskrétnosť. Môžete si tam prenajať nielen izbu, ale povedzme celý areál vrátane občerstvenia a dopravy. Keby ste mali zvyšných 110 000 000 korún, môžete si celý zámok rovno kúpiť.

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia
Značky: cestovanie

Nedávne články

Viete, že baza odstraňuje z tela toxíny?

V priebehu mája a júna bohato zakvitne silne voňajúcimi žltobielymi kvetmi bazový krík, ktorého listy…

1 sekunda pred

Pravda o polievkach. Vedeli ste to?

Neraz v zahraničí som mal chuť na polievku, ale ak som bol v krajinách bližšie…

4 hodiny pred

Aj takto môžu šesťdesiatničky vyzerať. Ako sa vám to páči?

Jedno je isté, v tomto veku môžem stále cvičiť, behať,  držať diétu, ale moja postava…

14 hodín pred

Máte radi šalátovú polievku? Ako ju robím ja?

Dnešní mladí ľudia ju možno ani nepoznajú, ale my starší sme ju v jarnom období…

18 hodín pred

Janka, ako sa cíti váš manžel, rodený Nemec na Slovensku? Prečo ste sa sem presťahovali?

Môj životný príbeh som už raz pre Superbabky napísala. Zhrniem len, že po 13. rokoch…

18 hodín pred