Tzatziki sauce with herbs and vegetables. Food background. Healthy appetizer
Toto jedlo mi zachutilo hneď na našej prvej dovolenke v Grécku. Vždy som na dovolenkách veľmi rada analyzovala zloženie jedál, ktoré som jedla prvý krát a doma som potom skúšala pripraviť ich, lebo vtedy ešte nebolo toľko zdrojov na všetky recepty na svete, ako dnes. Aj tzatziky som takto skúšala, až som ich „vyšperkovala“ do podoby, ktorá chutí nielen celej naše rodine, ale naučila som ich robiť aj moje priateľky.
Potrebujeme:
Postup:
Uhorky nakrájame na väčšom strúhadle aj so šupou. Zasypeme soľou, aby pustili vodu. Potom ich dobre v dlaniach vyžmýkame. Balkánsky syr dôkladne rozdrobíme a dobre vymiešame so smotanou do hladka. Pridáme uhorky, roztlačený cesnak, korenie, soľ opatrne, lebo už uhorky boli v soli a aj balkánsky syr je slaný, citrónovú šťavu, nasekaný kôpor. Všetko premiešame, v miske upravíme a pred podávaním vrch zalejeme niekoľkými kvapkami olivového oleja.
Ilustračná foto Depositphotos.com
Pre milovníkom makových koláčov výborný a veľmi jednoduchý recept. Na cesto potrebujete: 30 dkg hladkej…
Ázijské wok stir-fry s prevažne domácimi surovinami Tento jednoduchý a rýchly wok recept prináša dokonalú…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Nemocnica AGEL Zvolen nemá núdzu o lekárov so zaujímavými životnými príbehmi. Do tejto skupiny rozhodne patrí…
Bývate často unavení? Máte nechuť žiť? Nefunguje vám štítna žľaza? Vypadávaj vám vlasy? Má nedostatok…
Oslávte sviatky jari v srdci slovenských tradícií a horských či prírodných scenérií. Veľká noc, symbol…
Leave a Comment