Na cesto potrebujeme:
Postup:
Vajcia rozdelíme, bielka vyšľaháme do tuha, žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny, do múky pridáme kávu a kakao a preosejeme do žĺtkovej peny. Nakoniec postupne pridáme vyšľahané bielka. Vylejeme do tortovej formy s priemerom 18 cm, ktorú sme vyložili papierom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov 25 až 30 minú. Ale to si každý musí sledovať a vyskúšať špáradlom. Medzitým si rozriedime akýkoľvek džem s vodou ( 2 lyžice džemu s 2 lyžicami vody) rozvarením. Necháme vyhladnúť. Upečený koláč necháme vychladnúť, vyberieme z formy a odstránime papier. Potom obložíme formu papierom na pečenie dookola a korpus vložíme naspäť.
Na krém potrebujeme:
Postup:
Maslo vymiešame s cukrom a do peny pridáme tvaroh. Premiešame. Korpus rozriedeným džemom a pridáme tvarohový krém. Vložíme do chladničky necháme stuhnúť. Stuhne dobre, lebo je tam maslo.
Ganache poleva:
Postup:
Šľahačku zohrejeme (nesmie vrieť), vložíme čokoládu a miešame kým sa nerozpustí. Potom pridáme olej a znovu premiešame, aby sa spojilo na krém. Vylejeme na tortu a necháme stuhnúť. Najlepšie cez noc. Ozdobiť môžeme čerstvým ovocím.
Verím, že vám bude chutiť!
Text a foto Soňa Kamenská
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment