Recepty

Tvarohová torta, ktorú moje vnúčatá milujú

Na cesto potrebujeme:

  • 100 g polohrubej múky
  • 100 g kryštálového cukru
  • 3 lyžice kakaa
  • 1 lyžička instantnej kávy
  • 5-6 vajec podľa veľkosti
  • 2 lyžice oleja

Postup:

Vajcia rozdelíme, bielka vyšľaháme do tuha, žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny, do múky pridáme kávu a kakao a preosejeme do žĺtkovej peny. Nakoniec postupne pridáme vyšľahané bielka. Vylejeme do tortovej formy s priemerom 18 cm, ktorú sme vyložili papierom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov 25 až 30 minú. Ale to si každý musí sledovať a vyskúšať špáradlom. Medzitým si rozriedime akýkoľvek džem s vodou ( 2 lyžice džemu s 2 lyžicami vody) rozvarením. Necháme vyhladnúť. Upečený koláč necháme vychladnúť, vyberieme z formy a odstránime papier. Potom obložíme formu papierom na pečenie dookola a korpus vložíme naspäť.

Na krém potrebujeme:

  • 500 g jemného tvarohu
  • 250 g masla
  • 150 g práškového cukru

Postup:

Maslo vymiešame s cukrom a do peny pridáme tvaroh. Premiešame. Korpus rozriedeným džemom a pridáme tvarohový krém. Vložíme do chladničky necháme stuhnúť. Stuhne dobre, lebo je tam maslo.

Ganache poleva:

  • 100 g 90% čokolády
  • 100 g smotany na šľahanie 33%
  • 2 a 1/2 lyžice oleja

Postup:

Šľahačku zohrejeme (nesmie vrieť), vložíme čokoládu a miešame kým sa nerozpustí. Potom pridáme olej a znovu premiešame, aby sa spojilo na krém. Vylejeme na tortu a necháme stuhnúť. Najlepšie cez noc. Ozdobiť môžeme čerstvým ovocím.

Verím, že vám bude chutiť!

Text a foto Soňa Kamenská

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Z čiernovlásky blondínka. Silvia Obernauer (50) sa rozhodla pre takýto radikálny krok.

Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…

6 hodín pred

Katarína Traubnerová ako ju nepoznáte. Vo svojom živote musela urobiť jedno veľmi ťažké rozhodnutie!

Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…

10 hodín pred

50 plus? No a čo? Pozrite sa, ako sa teší zo života táto dáma?

Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých  oslavách priateľov, či spolužiakov,…

12 hodín pred

Mäso plné vody? Kto nás klame?

Priatelia, som  starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…

24 hodín pred

Ako sme sa prestali slušne správať! Slušnosť nie je pre slabochov, je pre silných. Slušnosť nie je pre hlupákov, je pre múdrych.

Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…

1 deň pred

Nový videoklip v 88 rokoch? Naša Majuška má ešte dostatok energie!

Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…

1 deň pred