Kto navštívil Turecko tak vie, že kuchyňa tejto krajiny je naozaj vynikajúca. Mne osobne sa veľa jedál páčilo tak veľmi, že som sa snažila zanalyzovať, čo všetko v ňom je, aby som potom neskôr doma, mohla uvariť podobné. Takým jedlom boli pre mňa aj zemiakové placky.
Potrebujeme:
Zemiaky uvaríme, scedíme a roztlačíme. Pridáme všetky ostatné prísady a vypracujeme cesto. Z cesta formujeme placky.
Na cestíčko:
Z vajíčka múky a jogurtu vymiešame cestíčko. Placky obaľujeme v cestíčku a hneď vyprážame v oleji z oboch strán do zlatista.
Foto Depositphotos.com
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment