Slovo tsitsak sa dá z arménčiny preložiť ako paprika, ale nie taká obyčajná, ale podlhovastá, vhodná na kvasenie. U nás by sa takto mohli spracovať napríklad baranie rohy. Kvasením papričiek získate pikantnú prílohu k mäsu, ale chutná je aj samotná s chlebom, či syrom. Dôležité v tomto recepte je, aby ste papričky nechali rozložené na stole 2 – 3 dni, aby trošku zmäkli, zvädli.
Potrebujeme:
Postup:
Soľ rozpustime vo vode. Papričky poprepichujeme na viacerých miestach vidličkou, alebo špáradlom. A teraz budeme vrstviť v nádobe, v ktorej papriky aj uskladníme. Najskôr papriky, potom na plátky nakrájaný cesnak, bobkový list, čierne korenie, opäť papriky…Koľko vrstiev nám do nádoby vojde. Papriky zatlačíme a zalejeme slanou vodou. Položíme vrchnák a necháme papriku pri izbovej teplote 2 – 5 dní (podľa teploty miestnosti), kým nezožltne.
Arméni ukladajú papričky do sterilizovaných pohárov. Nemusia sa hermeticky uzavrieť. Na chladnom mieste vydržia celú zimu.
Ilustračná foto Depositphotos.com
Na tyto narozeniny se dvěma osmičkami se těšila, neboť je bere jako symboly nekonečna a…
Veľmi dobre si pamätám, ako sme sa stravovali, keď som bola dieťa a snažila som…
Dospela som do štádiá, kedy stále viac a viac čítam a menej času trávim utieraním…
V zrelom veku je nás už veľa, ktorí máme veľké brucho. Mnohí si myslia, že…
Ja osobne mám 30, nie vyše šesťdesiat a som so sebou veľmi spokojná. Ako som…
Volám sa Dagmar Baranová. Bývam v Trnave a mám 60 rokov. Mám dvoch synov a…
Leave a Comment