Cvikla s ovčím syrom
Potrebujeme:
Postup:
Cviklu a zemiaky očistite, osušte. Šalotku pokrájajte, zmiešajte s rascou. V miske zmiešajte cviklu, zemiaky, šalotku, vajce, soľ, korenia a vločky. Dobre premiešajte a opečte na prepustenom masle do chrumkava z oboch strán, ako malé zemiakové placky. Medzitým rozmixujte ovčí syr so smotanou, medom a citrónovou šťavou. Podľa chuti pridajte korenie.
Na hotové placky dáme syrovú hmotu a ozdobíme lístkom bazalky.
Miniquiche s hruškou a gorkonzolou
Potrebujeme:
Príprava:
Rúru predhrejte na 220 stupňov. Vymastite formu na mafiny a vložte do nej lístkové cesto, ktoré ste povykrajovali guľatou formičkou. Zatlačte tak, aby sa vytvoril okraj. Hrušky nakrájajte na kocky, rozložte na cesto spolu so syrom. Pretlačte cesnak a zmiešajte spolu so sladkou aj kyslou smotanou, vajcami, soľou a korením. Zmesou zalejte hrušky. Navrch nakrájajte rozmarín a pečte asi 15 minút.
Tyčinky s pršutom a olivovou pastou
Potrebujeme:
Postup:
Droždie a med rozpustíte vo vlažnej vode. Do misy vysypte múku, pridajte droždie, olivový olej soľ a rozmarín. Dobre vymieste, kým cesto nie je hladké. Nechajte hodinu odpočívať. Cesto rozdeľte na 20 dielov a vyvaľkajte do tvaru tenkej tyčinky. Poukladajte ich na plech, zakryte fóliou a nechajte ešte 30 minút kysnúť. Rúru prehrejte na 250 stupňov. Tyčinky potrite olivovým olejom a pečte asi 10 minút. Hotové tyčinky omotajte so šunkou a podávajte so smotanovým syrom a olivovou pastou.
Recepty: Barbara Bonisolli
Zdroj Dona
Opäť som si listovala v maminej starej kuchárke Varíme chutno, zdravo a hospodárne z roku…
Dnes už druhé mrazivé ráno. Inovatka všade. Zalial som si kávu a vybehol von len…
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Leave a Comment