Recepty

Tri originálne, rýchle a jednoduché nápady na pohostenie

Cvikla s ovčím syrom

Potrebujeme:

  • 200 g cvikle
  • 150 g zemiakov
  • 1 šalotka
  • Štipka rasce
  • 1 vajíčko
  • soľ, korenie
  • 20 g vločiek
  • 80 g prepusteného masla
  • 100 g ovčieho syra
  • 30 g kyslej smotany
  • 1 PL medu
  • 1 KV citrónovej šťavy
  • 2 vetvičky bazalky

Postup:

Cviklu a zemiaky očistite, osušte. Šalotku pokrájajte, zmiešajte s rascou. V miske zmiešajte cviklu, zemiaky, šalotku, vajce, soľ, korenia a vločky.  Dobre premiešajte a opečte na prepustenom masle do chrumkava z oboch strán, ako malé zemiakové placky. Medzitým rozmixujte ovčí syr so smotanou, medom a citrónovou šťavou. Podľa chuti pridajte korenie.

Na hotové placky dáme syrovú hmotu a ozdobíme lístkom bazalky.

 

Miniquiche s hruškou a gorkonzolou

Potrebujeme:

  • 375 g chladeného lístkového cesta
  • 2 malé hrušky
  • 100 g syra s modrou plesňou
  • strúčik cesnaku
  • 50 g sladkej smotany
  • 100 g kyslej smotany
  • 2 vajcia
  • Soľ, korenie
  • 1 vetvička rozmarínu

Príprava:

Rúru predhrejte na 220 stupňov. Vymastite  formu na mafiny  a vložte do nej lístkové cesto, ktoré ste povykrajovali guľatou formičkou. Zatlačte tak, aby sa vytvoril okraj. Hrušky nakrájajte na kocky, rozložte na cesto spolu so syrom. Pretlačte cesnak a zmiešajte spolu so sladkou aj kyslou smotanou, vajcami, soľou a korením. Zmesou zalejte hrušky. Navrch nakrájajte rozmarín a pečte asi 15 minút.

Tyčinky s pršutom a olivovou pastou

Potrebujeme:

  • 350 g hladkej múky typ 650
  • Asi 180 ml vlažnej vody
  • 20 g kvasníc
  • 1 lyžička medu
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžičky sušeného rozmarínu
  • 20 plátkov šunky
  • 175 g smotanového syra
  • 150 g olivovej pasty

Postup:

Droždie a med rozpustíte vo vlažnej vode. Do misy vysypte múku, pridajte droždie, olivový olej soľ a rozmarín. Dobre vymieste, kým cesto nie je hladké. Nechajte hodinu odpočívať. Cesto rozdeľte na 20 dielov a vyvaľkajte do tvaru tenkej tyčinky. Poukladajte ich na plech, zakryte fóliou a nechajte ešte 30 minút kysnúť. Rúru prehrejte na 250 stupňov. Tyčinky potrite olivovým olejom a pečte asi 10 minút. Hotové tyčinky omotajte so šunkou a podávajte so smotanovým syrom a olivovou pastou.

Recepty: Barbara Bonisolli

Zdroj Dona

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Mávali ste perky plnené slivkovým lekvárom a posypané orechmi?

Opäť som si listovala v maminej starej kuchárke Varíme chutno, zdravo a hospodárne z roku…

3 hodiny pred

O čom je sobota a nedeľa? Malé retro zamyslenie

Dnes už druhé mrazivé ráno. Inovatka všade. Zalial som si kávu a vybehol von len…

4 hodiny pred

Z čiernovlásky blondínka. Silvia Obernauer (50) sa rozhodla pre takýto radikálny krok.

Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…

21 hodín pred

Katarína Traubnerová ako ju nepoznáte. Vo svojom živote musela urobiť jedno veľmi ťažké rozhodnutie!

Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…

1 deň pred

50 plus? No a čo? Pozrite sa, ako sa teší zo života táto dáma?

Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých  oslavách priateľov, či spolužiakov,…

1 deň pred

Mäso plné vody? Kto nás klame?

Priatelia, som  starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…

2 dni pred