Varíme s Mirkou. Na tejto facebookovej stránke nájdete vždy zaujímavé recepty. Nás zaujal trhací chlieb, alebo podľa Mirky škvarkáče trhacie.
Potrebujeme:
Na potretie:
Postup:
V troche vlažnej vody s cukrom rozdrobíme droždie necháme napučať. Pridáme k preosiatej múke, ďalej soľ, zvyšnú vodu a olej. Vypracujeme hladné cesto. Prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Medzitým si nožom posekáme škvarky, očistíme cesnak a pretlačíme. Keď bude mať cesto dvojnásobný objem, vyvaľkáme ho, potrieme škvarkami a cesnakom a nakrájame po dĺžke. Jednotlivé pláty naukladáme na seba a nakrájame na obdĺžnika cca 5 x 7 cm. Medzitým si vymastíme okrúhlu formu a obdĺžniky ukladáme jeden na druhý ako nám to vyjde a potrieme cesnakom. Necháme podkysnúť a potom pečieme pri teplote 190 stupňov cca 30 minút.
Text a foto Miriam Štyriaková
Náš tip: Namiesto škvariek môžete dať maslo, medvedí cesnak, skrátka,čo vás napadne, čo vám chutí!
Slovensko má po Rakúsku druhé najväčšie zásoby spodnej vody na svete. Japonský bádateľ Masumu Emoto…
Únava, vyčerpanosť a migrénu má mnoho ľudí takmer na dennom poriadku. Dôvod týchto ťažkostí môže…
„Ku nám, do dediny, prichádza raz v týždni pojazdná pekáreň“ - vytešuje sa obyvateľ malej…
Populárna bylinkárka Elena Fedorovna Zajceva (zomrela v roku 2016) poznala vyše tisíc bylín a ich…
Najväčší dojem u mnohých zanechala Meryl Streep vo filme Kramerová versus Kramer. Svoje filmové úlohy…
Ahojte priatelia! Pozrite sa na mňa. Volám sa Klára Silva. Prečo túto fotografiu zverejňujem? Chcem…
Leave a Comment