Reklama

Recepty

Trenčiansky párok s fazuľou, starý dobrý recept

Táto konzerva nesmela chýbať v žiadnom dovolenkovom batohu. Výborné na túru, k vode, ale aj rýchla večera. Dnes by som už takejto konzerve neverila. Ktovie, čo všetko by v nej bolo, preto si radšej podľa receptu Alici Tóthovej Tokarčíkovej urobím takúto dobrotu sama.

Potrebujeme:

  • 5 hrstí suchej bielej fazule
  • 2 bobkové listy
  • 2 guľôčky nového korenia
  • 6 ks čierne korenie
  • 1/2 kg rajčinového pretlaku
  • 6 ks kvalitných párkov (z mäsa)
  • soľ podľa chuti
  • 1 lyžička cukru
  • na zahustenie 2 dcl vody a 3 lyžice hladkej múky

Postup:

Fazuľu zalejeme ešte večer studenou vodou a necháme do rána rozmočiť. Ráno vodu zlejeme, pridáme čistú, bobkový list, korenie a fazuľu uvaríme do mäkka. Potom pridáme rajčinový pretlak, nakrájané párky a necháme prejsť varom. Múku rozmiešame s vodou a zahustíme fazuľu. Osolíme, pridáme cukor a necháme ešte 5 minút povariť.

Text a foto Alica Tóthová Tokarčíková

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Recept na zemiakový chlieb

Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…

10 hodín pred

Všetko je len v hlave! Prečo sa stále zohýnam pred odstráneným satelitným tanierom?

Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…

15 hodín pred

Dagmar Hrdá: „Vďaka športu som opäť našla zmysel života!“

Mám  troch dospelých synov a dve vnúčatá. Pochádzam z dediny pri Topoľčanoch, ktorá sa volá…

16 hodín pred

Egypt nás uzdravuje. Život s 3 deťmi – škola, zdravotníctvo, nákupy. Je to paráda a sme zdravší

Nina Martinkovičová spolu s manželom je už vyše roka v Egypte. Nie sú tam sami. Odišli za…

17 hodín pred

Keď dnes vyjdete z domu, usmievajte sa!

Úsmev: Univerzálny Jazyk Pohody a Optimizmu  V dnešnom uponáhľanom svete je ľahké zabudnúť na malé…

23 hodín pred