Táto konzerva nesmela chýbať v žiadnom dovolenkovom batohu. Výborné na túru, k vode, ale aj rýchla večera. Dnes by som už takejto konzerve neverila. Ktovie, čo všetko by v nej bolo, preto si radšej podľa receptu Alici Tóthovej Tokarčíkovej urobím takúto dobrotu sama.
Potrebujeme:
Postup:
Fazuľu zalejeme ešte večer studenou vodou a necháme do rána rozmočiť. Ráno vodu zlejeme, pridáme čistú, bobkový list, korenie a fazuľu uvaríme do mäkka. Potom pridáme rajčinový pretlak, nakrájané párky a necháme prejsť varom. Múku rozmiešame s vodou a zahustíme fazuľu. Osolíme, pridáme cukor a necháme ešte 5 minút povariť.
Text a foto Alica Tóthová Tokarčíková
Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…
Čas plynie, všetko sa mení a po päťdesiatke je čas rozlúčiť sa s predsudkami, ktoré…
Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…
Mám troch dospelých synov a dve vnúčatá. Pochádzam z dediny pri Topoľčanoch, ktorá sa volá…
Nina Martinkovičová spolu s manželom je už vyše roka v Egypte. Nie sú tam sami. Odišli za…
Úsmev: Univerzálny Jazyk Pohody a Optimizmu V dnešnom uponáhľanom svete je ľahké zabudnúť na malé…
Leave a Comment