Táto konzerva nesmela chýbať v žiadnom dovolenkovom batohu. Výborné na túru, k vode, ale aj rýchla večera. Dnes by som už takejto konzerve neverila. Ktovie, čo všetko by v nej bolo, preto si radšej podľa receptu Alici Tóthovej Tokarčíkovej urobím takúto dobrotu sama.
Potrebujeme:
Postup:
Fazuľu zalejeme ešte večer studenou vodou a necháme do rána rozmočiť. Ráno vodu zlejeme, pridáme čistú, bobkový list, korenie a fazuľu uvaríme do mäkka. Potom pridáme rajčinový pretlak, nakrájané párky a necháme prejsť varom. Múku rozmiešame s vodou a zahustíme fazuľu. Osolíme, pridáme cukor a necháme ešte 5 minút povariť.
Text a foto Alica Tóthová Tokarčíková
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment