Aktuálne

Toľko čokolády na jednom mieste som ešte v živote nevidela, píše naša čitateľka Beáta Wohrstein .

Žijem už viac ako 30 rokov v Nemecku, 120 južne od Stuttgartu. Do Zürichu je to zhruba 90 km, do francúzskeho Strassburgu 120 km. Vydala som sa sem, manžel je Nemec. Pracujem ako docentka, učím nemecký jazyk a keďže ovládam plynule 5 jazykov, tak aj ako tlmočníčka pre štátne inštitúcie. Som šťastná babka, alebo ako sa tu hovorí Omi. Rada a veľa čítam, s manželom cestujeme a venujeme sa našej záhradke.

Firma LIND sa nachádza v mestskej časti Kilchberg, v bezprostrednej blízkosti jazera Zürichsee. Ja som absolvovala Grand Tour, videla som celý postup výroby čokolády od samého začiatku, rast kakaovníka v Afrike, spracovanie bôbov a výrobu kakaového prášku, až po známu tabuľku čokolády.

Počas exkurzie sme mali možnosť degustácie rôznych druhov prísad ako aj prvých pokusov vyrobenej čokolády. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavosti z histórie firiem Suchard, Nestlé, Lind a Toblerone. Mňa prekvapilo, že práve Toblerone sa vyrába aj v Bratislave.

 

Nezabudnuteľný zážitok mám z predajne, ktorá má veľkosť futbalového ihriska. Toľko čokolády na jednom mieste som ešte v živote nevidela. Samozrejme, že som aj poriadne nakúpila. Za zmienku stojí, že firma ponúka aj semináre pre deti aj dospelých, kde je možnosť vyrobiť si vlastnú čokoládu. Vyberte sa tam, určite neoľutujete. Vstupenky odporúčam zaobstarať via internet vopred.

Text a foto Beáta Wohstein

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Magda Brellošová vyhrávala so svojimi modelmi súťaže na najvýznamnejších veľtrhoch módy

Byť  25 rokov vdovou a sama na všetko, tak dnes nechápem, ako som to mohla…

3 hodiny pred

Čo som nechcela robiť ako moja mama a predsa to robím!

Moja mama bola pekná žena (v strede, vľavo je moja sestra). Mala kvalitné čierne vlasy,…

8 hodín pred

Výroba pacientov je pre farmaceutický priemysel veľmi dôležitá!

Aj zvieracích pacientov, musím dodať. Máme fenku jazvečíka. Má osem rokov a už niečo vyše…

8 hodín pred

Recept na výborné medovníčky, alebo ak chcete perníčky

Cesto musí zrieť 4 dni a potom sa z neho môže odoberať a piecť 4…

9 hodín pred

Musela som sa naučiť žiť so sklerózou multiplex

Dobrý deň priatelia! Volám sa Gabriela Bednárová, mám 56 rokov  a sklerózu multiplex. Túto chorobu…

9 hodín pred

Kde sa naše negatívne emócie ukladajú najčastejšie?

Každý prežíva svoje emócie inak. Niekto vie všetko negatívne vytesniť, iný sa bude donekonečna nimi…

23 hodín pred