Vysokí, zdraví a priamočiari Holanďania so zvláštnou láskou k oranžovej farbe ešte nevyrástli z detskej jablkovej výživy – teda z jablkového pyré alebo lepšie povedané omáčky. Pre nás nostalgia z detských čias, Holanďan si ju dá vždy a ku všetkému, teda nielen k palacinkám. Najlepšie, samozrejme, chutí s kuracím mäsom alebo fašírkou, s hranolčekmi či pečenými zemiakmi. Mňam, je to vážne veľmi dobré. Jablkovú omáčku zoženiete všade, aj na čerpacej stanici, ale môžete si ju pohodlne a super jednoducho vyrobiť aj doma. Ošúpte jablká, nakrájajte ich na kúsky a poduste s trochou masla, lyžičkou hnedého cukru a vody. Rozmixujte, alebo aj nie, a pre svieži nádych pridajte niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. Môžete ochutiť aj vanilkou, škoricou, kardamómom…
Text a foto Adriana Macháčová
Slovensko má po Rakúsku druhé najväčšie zásoby spodnej vody na svete. Japonský bádateľ Masumu Emoto…
Únava, vyčerpanosť a migrénu má mnoho ľudí takmer na dennom poriadku. Dôvod týchto ťažkostí môže…
„Ku nám, do dediny, prichádza raz v týždni pojazdná pekáreň“ - vytešuje sa obyvateľ malej…
Populárna bylinkárka Elena Fedorovna Zajceva (zomrela v roku 2016) poznala vyše tisíc bylín a ich…
Najväčší dojem u mnohých zanechala Meryl Streep vo filme Kramerová versus Kramer. Svoje filmové úlohy…
Ahojte priatelia! Pozrite sa na mňa. Volám sa Klára Silva. Prečo túto fotografiu zverejňujem? Chcem…
Leave a Comment