Traditional Italian carnival fritters dusted with icing sugar - frappe or chiacchiere
Potrebujeme:
Do polohrubej múky na hrubšom strúhadle postrúhame tuk, pridáme štipku soli, žĺtky, cukor, kypriaci prášok, rum a toľko smotany, aby cesto, ktoré vymiešame bolo vláčne. Prikryté obrúskom ho necháme stáť aspoň pol hodiny. Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 2 mm. Z cesta ostrôžkou nakrájame obdĺžniky, cez prostriedok dvakrát ostrôžkou prerežeme tak, aby sme neporušili okraj. Tesne pred vkladaním do oleja pripravené fánky prepletieme. Vyprážame ich v rozohriatom oleji do zlatožlta. Oleja má byť toľko, aby v ňom fánky plávali. Hotové fánky dáme odkvapkať a až potom ich posypeme z oboch strán práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom a poukladáme na misu.
Foto Depositphotos.com
Keďže sa vám Linda V Wright veľmi páčila, navštívili sme jej instagram a dozvedeli sme…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Prírodné liečiteľstvo je staré ako ľudstvo samotné. Hľadanie pomoci v sile rastlín pochádza z ďalekej…
Dovoľte opäť prispieť skúsenosťou z ambulantnej praxe. „Celú noc som nespal! Mám bolesti pod pravým…
Zmienke o bravčovej masti (česky sádlo) v poslednej časti sa dostalo veľkej odozvy. Preto niekoľko…
Ak je človek starší ako 55, alebo 60 rokov, už sa považuje za starého. Snažíme…
Leave a Comment