Na prvý pohľad sa vám môže zdať, že doň idú suroviny, ktoré do zeleninového šalátu nepatria. Keď ho urobíte, budete prekvapení vyváženosťou chutí a ako sa to vlastne všetko k sebe perfektne hodí.
Potrebujeme na cca 2 porcie:
Na zálievku:
Príprava:
Šalát natrháme na menšie kusy, hrušku pokrájame na kocky, syr na kocky a ak sú orechy väčšie, tak ich prepolíme. Dáme do misy a spolu zľahka, najlepšie rukami premiešame. Z oleja, medu a citrónovej šťavy si urobíme zálievku, ktorú dobre premiešame, aby sa všetky suroviny spojili. Zálievkou šalát prelejeme a ešte zľahka premiešame. Kto má rád slanšie, môže pridať trochu soli do zálievky.
Libuša Sabová
Fotograf Ari Seth Cohen mal veľmi blízky vzťah k svojej babičke, ktorá bola jeho veľkou…
V poslednej dobe sa začínam viac zaujímať o zdravú výživu, menej mäsa, menej spracované potraviny…
Chlebík si vždy upečiem sama, aby bol úplne čerstvý (viď. staršie recepty). Majonézu tiež robím…
A je po Vianociach. Ešte si užijeme novoročné sviatky a potom kto chce kam, pomôžme…
Priatelia, tak už to máme za sebou. "Rizky" sa minuli, šalátu došla záručná lehota a…
Údajne sme tak zdraví, ako zdravé je naše črevo – počuli ste už túto múdrosť?…
Leave a Comment