Na cesto:
180 g hladkej múky
1 ½ zarovnanej KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
štipka soli
40 g cukru
1 vajce
75 g zmäknutého masla alebo margarínu
Na náplň:
750 g tekvice
50 g pražených solených arašidových orieškov
150 g šunky
200 g taveného smotanového syra
štipka soli
2 vajcia
20 g Gustinu jemného zemiakového škrobu Dr.Oetker
Príprava:
1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, kypriaci prášok a soľ. Pridáme cukor, vajce a maslo. Všetko spracujeme na jemne pomúčenej pracovnej ploche dohladka.
Elektrická rúra: 180°C (predhriata)
Doba pečenia: asi 60 minút
Je to veľká pochúťka, keď si niekde na lyžiarskom svahu v Rakúsku objednáte tyrolské buchty.…
Neviem kam sa podeli tie vynikajúce špikové kosti z čias minulých, lebo keď moja mama…
Pracovala som ako zdravotná sestra v ružinovskej nemocnici. Moja životospráva bola veľmi zlá od A…
Ráno vstanem, či je sviatok, alebo piatok o šiestej (ale nemusím) a ešte v pyžame…
Dnes by sa dožila 95 rokov. Neprejde deň, žeby som jej nevenoval aspoň myšlienku. Niekedy…
Téma „nevhodnosti“ dvojdielnych plaviek po určitom veku je vlastne spoločenský konštrukt, ktorý sa mení v…
Leave a Comment