Kto je prívarkový? V našej rodine sme všetci. Tekvicový je naj.
Potrebujeme:
Postup:
Tekvicu očistíme, vydlabeme dno, postrúhame na veľkom strúhači. Cibuľu očistíme, nakrájame na drobno a opražíme na oleji do sklovita. Potom zaprášime múkou, zalejeme mliekom a pridáme nastrúhanú tekvicu. Soľ, korenie, bobkový list, prikryjeme pokrievkou a chvíľu dusíme, kým nie je tekvica mäkká. Pridáme smotanu. Vypneme sporák a dochutíme cukrom, octom a nakrájaným kôprom. Ja dnes k tom u podávam opečenú salámu s volským okom.
Text a foto Karol Hrčka
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Na Dôchodku: Kapitola Plná Života Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…
Leave a Comment