Reklama

Aktuálne

Tekvicová omáčka podľa vychýreného kuchára Karola Hrčku

Kto je prívarkový? V našej rodine sme všetci. Tekvicový je naj.

Potrebujeme:

  • 12 strednú tekvicu
  • 1 cibuľu
  • 3 lyžice oleja
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1/2 l mlieka
  • 1 kyslá smotana
  • soľ
  • korenie
  • bobkový list
  • kôpor
  • lyžica cukru
  • lyžica octu

Postup:

Tekvicu očistíme, vydlabeme dno, postrúhame na veľkom strúhači. Cibuľu očistíme, nakrájame na drobno a opražíme na oleji do sklovita. Potom zaprášime múkou, zalejeme mliekom a pridáme nastrúhanú tekvicu. Soľ, korenie, bobkový list, prikryjeme pokrievkou a chvíľu dusíme, kým nie je tekvica mäkká. Pridáme smotanu. Vypneme sporák a dochutíme cukrom, octom a nakrájaným kôprom. Ja dnes k tom u podávam opečenú salámu s volským okom.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

8 hodín pred

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

20 hodín pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

21 hodín pred

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

1 deň pred

Čo robím na dôchodku?

Na Dôchodku: Kapitola Plná Života  Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…

1 deň pred