Krémeš je naozaj veľká pochúťka. Existuje veľa receptov na jeho prípravu, ale tento je naozaj vynikajúci.
Potrebujeme:
Postup:
Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice, každú rozvaľkáme na dve polovice do tvaru obdĺžnika na hrúbku asi 4 mm. Pomocou valčeka preložíme jeden plát na vodou opláchnutý plech, popicháme vidličkou a pečieme v rúre vyhriatej na 230 stupňov 10 – 12 minút. Druhý plát preložíme na plech, pokrájame na rovnaké štvorčeky, v mieste zárezu potrieme olejom, aby sa dali od seba oddeliť a upečieme vo vyhriatej rúre tak ako prvé cesto.
Polovicu mlieka dáme variť s cukrom, v druhej rozmiešame hladkú múku, Zlatý klas a rozšľahané žĺtky. Vylejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hladký krém. Do teplého krému vmiešame tuhý sneh z bielkov. Krém natrieme na nepokrájaný upečený plát a necháme vychladnúť. Smotanu na šľahanie, práškový cukor a vanilkový cukor dotuha vyšľaháme so stužovačom, natrieme na krém, zakryjeme upečenými štvorčekmi lístkového cesta, jemne popritláčame a necháme na chladnom mieste niekoľko hodín postáť. Nakoniec krémeš pokrájame nožom namočeným v horúcej vode na štvorčeky a posypeme práškovým cukrom.
Foto Depositphotos.com
Pretože sa mám rada aj so svojimi chybami. Iste ste si všimli i sami na…
Určite už viete, že čítanie kníh zlepšuje pamäť, schopnosť vyjadrovať sa, či koncentráciu, čo je…
Priatelia, pripime si dnes na tiché výročie a jedinečný umelecko-priemyselný výkon. V lete tohto roku…
V priebehu mája a júna bohato zakvitne silne voňajúcimi žltobielymi kvetmi bazový krík, ktorého listy…
Po celodennej pracovnej smene čaká chlapíka na stole voňavá polievka. „Dnes sa ti tá kuracia…
Neraz v zahraničí som mal chuť na polievku, ale ak som bol v krajinách bližšie…
Leave a Comment