Na prvý pohľad sa vám môže zdať, že doň idú suroviny, ktoré do zeleninového šalátu nepatria. Keď ho urobíte, budete prekvapení vyváženosťou chutí a ako sa to vlastne všetko k sebe perfektne hodí.
Potrebujeme na cca 2 porcie:
Na zálievku:
Príprava:
Šalát natrháme na menšie kusy, hrušku pokrájame na kocky, syr na kocky a ak sú orechy väčšie, tak ich prepolíme. Dáme do misy a spolu zľahka, najlepšie rukami premiešame. Z oleja, medu a citrónovej šťavy si urobíme zálievku, ktorú dobre premiešame, aby sa všetky suroviny spojili. Zálievkou šalát prelejeme a ešte zľahka premiešame. Kto má rád slanšie, môže pridať trochu soli do zálievky.
Libuša Sabová
S akou ľahkosťou sa púšťajú starého, tradícií, osvedčených návodov ako žiť?! Ktoré už síce dávno…
Opäť som si listovala v maminej starej kuchárke Varíme chutno, zdravo a hospodárne z roku…
Dnes už druhé mrazivé ráno. Inovatka všade. Zalial som si kávu a vybehol von len…
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Leave a Comment