Vynikajúce pohostenie pre veľkonočných hostí.
Potrebujeme:
Postup:
Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu, chvíľu restujeme. Potom pridáme umytý a usušený špenát a pretlačený cesnak. Osolíme a okoreníme. Zmes necháme vychladnúť. Cesto rozvaľkáme. Ak máme plátkové filo cesto, tak každý jeden plátok pokvapkáme rozpusteným maslom a ukladáme na seba. Potom na cesto rozdelíme špenát a nakrájané kúsky lososa. Zvinieme. Lístkové cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom, filo cesto rozpusteným maslom. Posypeme ľanovými semienkami a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20 minút, kým nesčervenie. Podávame teplé i studené.
Ilustračná foto Depositphotos.com
Údajne sme tak zdraví, ako zdravé je naše črevo – počuli ste už túto múdrosť?…
Dôležitým zdrojom vitamínu D je slnko. Počas zimných mesiacov, kedy je ho nedostatok, je preto…
Tapas je synonymom pre malé občerstvenie, degustačný tanierik, či jednohubky. Názov tapas pochádza zo Španielska,…
Tie Vianoce si pamätám ... ako otec priväzoval stromček o klinec, na ktorom predtým visel obraz…
To čo je za mnou, vôbec nie je dôležité, lež úsmev a milujuce srdce. Nie…
Ako každý rok. S manželom, dcérou a milovanou vnučkou. "My sme sa veľmi potešili týmto…
Leave a Comment