Zamatový džem z čučoriedok a ríbezlí
Vystačí na: asi 3 poháre à 350 ml
Doba prípravy: asi 40 minút
Prísady:
500 g prepasírovaných čučoriedok (asi z 800 g čerstvých alebo zmrazených)
500 g prepasírovaných červených ríbezlí (asi z 900 g čerstvých alebo zmrazených)
1 balíček Želírovacieho cukru
Extra 2 : 1 Dr.Oetker
Príprava:
1. Na prípravu zamatového džemu vložíme do hrnca prepasírované čučoriedky, červené ríbezle, želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
2. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzatvoríme viečkom, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
TIP: Džem možno zjemniť Vanilkovým strukom „Bourbon“ Dr.Oetker, ktorý pozdĺžne rozrežeme a nožom vyškriabeme dužinu, ktorú pridáme k prepasírovanému ovociu.
Vrstvený broskyňovo-malinový džem
Vystačí na: asi 3 poháre à 350 ml
Doba prípravy: asi 30 minút
Prísady:
Na broskyňový džem:
400 g broskýň (olúpaných, vykôstkovaných a nakrájaných)
100 ml 100 % pomarančového džúsu
½ balíčka Želírovacieho cukru Extra 2 : 1 Dr.Oetker
Na malinový džem:
500 g očistených malín
½ Vanilkového struku „Bourbon“ Dr.Oetker
½ balíčka Želírovacieho cukru Extra 2 : 1 Dr.Oetker
Príprava:
1. Na prípravu broskyňového džemu vložíme broskyne do hrnca a pomocou ponorného mixéra čiastočne rozmixujeme. Pridáme džús a ½ balíčka želírovacieho cukru a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Odoberieme prípadnú penu, naplníme poháre do polovice džemom a necháme asi 15 minút tuhnúť.
2. Na prípravu malinového džemu vložíme maliny do hrnca a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme dreň z vanilkového struku, ½ balíčka želírovacieho cukru a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Odoberieme prípadnú penu a opatrne nalejeme na broskyňový džem. Poháre uzatvoríme viečkom, ale neotáčame!
TIP: Namiesto džúsu môžeme použiť čerstvú vylisovanú šťavu z 1 ½ pomaranča.
Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Leave a Comment