Kačacia paštéta s plnkou z husacej pečienky
Potrebujeme:
Plnka:
Postup:
Husaciu pečeň deň vopred naložíme do portského vína, zľahka osolíme, okoreníme a zabalíme do priesvitnej kuchynskej fólie. Na druhý deň opečieme v kačacej masti očistenú a nakrájanú šalotku a flambujeme ju s madeirou. Odložíme. Všetko mäso na plnku rozmixujeme, zmiešame s cesnakom, soľou, estragónom, tymianom a novým korením. Pridáme šalotku a marinádu z husacej pečene. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Na dno pekáča rozložíme plnku, na ňu poukladáme hľuzovku nakrájanú na tenké plátky, pridáme celé laloky husacej pečene a nakoniec zvyšnú plnku. Pekáč vložíme do nádoby s vodou a na 90 minút dáme do rúry. Paštétu necháme vychladnúť a potom ju na noc odložíme do chladničky. Ochutnávať môžme až na druhý deň.
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment