„Ľahko sa mu maľuje, keď má kvalitný podklad,“ neodpustí si poznámku, tak ako v každom manželstve, pani Majka.“Ja som sa medovníčky naučila piecť od jednej starej medovnikárky zo Záhoria.“ A keďže sa už roky poznáme a viem, že sa Majke vždy podaria, musí to byť dobrý recept. Prezradila nám ho :
Potrebujeme:
Postup
Vypracujeme na doske hladké cesto a necháme v chlade stáť jeden, alebo aj viac dní.
Poleva:
Veľmi dobre treba premiešať.
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme rôzne tvary, môžu sa potrieť vajíčkom. Pečieme asi 10 minút pri teplote 175 stupňov. Musíme sledovať kedy zhnedne! Necháme vychladnúť potom môžeme ozdobiť tak ako pán Juran zo Slovenského Grobu.
Pripravila Libuša Sabová
Foto Ján Juran
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment