Fašiangy si bez chutných šišiek nevieme ani predstaviť. Niekto si povie, veď ich robím len raz do roka, tak nech sú také aké majú byť. Ale ak ste nastúpili odtučňovaciu kúru po vianočných hodoch, bude lepšie, keď si svoje chuťové poháriky uspokojíte „diétnejšími“ šiškami.
Potrebujeme:
Postup:
Najskôr zmiešajte suché suroviny. Potom pridajte všetky ostatné a vypracujte cesto. Dobre sa s ním pracuje, nelepí sa. Vytvorte z neho valec a pokrájajte na asi 12 častí. Každú vyformujte do tvaru šišky, v strede urobte dierku a poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
Vrch potrite mliekom a dajte upiecť do rúry na 180 stupňov cca 25 – 30 minút. Hotové posypte cukrom a môžete plniť lekvárom, aký máte radi. Ja dávam ríbezľový.
Foto Depositphotos.com
Narodila sa v roku 1941. Martha Steward je americká podnikateľka, spisovateľka a moderátorka. Začínala organizovaním…
Nie vysnívanú, ale minimálnu, ktorú som si stanovila. Niekedy mám pocit, že to ide príliš…
Lieskové orechy priaznivým spôsobom ovplyvňujú zdravie ľudí už odpradávna – staroveký predpis miešania roztlčených lieskovcov…
Slovo dôchodca má v našich končinách pejoratívne zaťaženie a znamená stratu sily, chudobu a choroby.…
Vyskúšajte surovú pohanku s jogurtom na lačno. Je to veľmi zdravé jedlo, užitočné, lebo vyčistí…
Hosťom Martiny Valachovej v podcaste ODznova bola Doda Lednická, ktorá zabojovala s chorobami a dnes už…
Leave a Comment