Je to typické stredomorské a severoafrické jedlo a môže sa jesť na raňajky, na obed, alebo aj na večeru. Toto jedlo môžete urobiť na šporáku, alebo ho môžete dokončiť aj v rúre. Sú to v podstate vajcia vo voňavej paradajkovej omáčke.
Potrebujeme:
Postup
Cibuľu opečieme na oleji, pridáme cesnak, nakrájanú papriku, po 1 minúte nakrájanú paradajku. Chvíľu povaríme a potom pridáme rozdrvené paradajky z konzervy a pretlak. Ďalej korenie, vývar, soľ, rascu, mletú papriku. Dusíme všetko spolu pri nízkej teplote, kým zmes nezhustne. Potom do zmesi urobte jamky vo veľkosti vajíčka a buď prikryte pokrievkou, alebo dajte do rúry zapiecť. Ale pozor, pri tomto jedle je veľmi dôležité, aby žĺtka zostali tekuté. Hotové jedlo posypeme petržlenovou vňaťou.
Fantázii sa medze nekladú. Do omáčky môžete pridať cuketu, fazuľu, klobásu…skrátka to, čo máte radi. Podávajte s čerstvým pečivom.
Ilustračná foto Depositphotos.com
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Na Dôchodku: Kapitola Plná Života Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…
Leave a Comment