Reklama

Recepty

S týmito dezertami sa rodine v nedeľu zavďačíte

Čokoládový krém s mascarpone (pre 4 osoby)

  • 140 g horkej, alebo mliečnej čokolády
  • 140 ml šľahačkovej smotany
  • 5 lyžíc likéru Baileys alebo podobného smotanového krému
  • 250 g mascarpone
  • na ozdobu čokoládové hobliny

Čokoládu nalámte do misky, vložte do mikrovlnky a nechajte ju úplne rozpustiť. Na najvyššom výkone to trvá asi 2 minúty. Premiešajte a nechajte vychladnúť. Smotanu vyšľahajte do polotuha a pridajte do nej likér. Mascarpone ušľahajte do hladka a potom spojte so smotanou. Pridajte vychladnutú rozpustenú čokoládu (mala by mať rovnakú teplotu ako ostatné suroviny) a zľahka premiešajte, aby vzniklo mramorovanie. Rozdeľte do misiek alebo pohárikov s obsahom 150 ml, bohato posypte čokoládovými hoblinami a podávajte.

Chladená čokoládová pena

  • 200 g kvalitnej čokolády na varenie
  • 2 lyžice brandy
  • 3 bielka, 50 g prírodného kryštálového cukru
  • 100 ml šľahačkovej smotany

Príloha : práškový cukor na posypanie, chrumkavé sušienky, piškóty a podobne.

Postrúhajte 50 g čokolády a odložte nabok. Zvyšok nalámte na menšie kúsky a rozpustite vo vodnom kúpeli. Keď je čokoláda tekutá, hrniec stiahnite z ohňa. Misku nechajte v hrnci a do čokolády zamiešajte pálenku.. Ak zmes zhustne, nevadí, rozpustí sa znovu. Vyšľahajte bielka dotuha. Potom postupne pridávajte cukor, kým nezískate lesklý a tuhý sneh. Zvlášť ušľahajte smotanu. Misku s rozpustenou čokoládou zložte z vodného kúpeľa a primiešajte do nej lyžicu snehovej hmoty. Čokoláda by mala trochu zrednúť. Potom všetko prelejte do misky so snehom a zľahka premiešajte. Rovnako zľahka vmiešajte šľahačku a dve tretiny nastrúhanej čokolády. Rozdeľte zmes do 6 hrnčekov a dajte do chladničky aspoň na dve hodiny (ale najlepšie cez noc). Pred podávaním posypte zvyšnou postrúhanou čokoládou, podľa chuti poprášte cukrom a doplňte sušienkami alebo piškótami.

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Prečo toľkých ľudí iritujem? Pýta sa Renáta Názlerová. Apropo, schudla som 24 kg!

Pretože sa mám rada aj so svojimi chybami. Iste ste si všimli i sami na…

1 hodinu pred

5 knižných noviniek, ktoré sa oplatí prečítať

Určite už viete, že čítanie kníh zlepšuje pamäť, schopnosť vyjadrovať sa, či koncentráciu, čo je…

16 hodín pred

Prečítajte si niečo o Zlatej Zuzane a pridajte fotografiu vašej súpravy do komentárov

Priatelia, pripime si dnes na tiché výročie a jedinečný umelecko-priemyselný výkon. V lete tohto roku…

20 hodín pred

Viete, že baza odstraňuje z tela toxíny?

V priebehu mája a júna bohato zakvitne silne voňajúcimi žltobielymi kvetmi bazový krík, ktorého listy…

22 hodín pred

Pravda o polievkach. Vedeli ste to?

Neraz v zahraničí som mal chuť na polievku, ale ak som bol v krajinách bližšie…

1 deň pred