Reklama

Aktuálne

Ryžová kaša ako dezert, alebo aj večera

Potrebujeme:

  • 1 l mlieka
  • 250 dkg guľatej ryže
  • 1 lyžice cukru
  • štipka soli
  • 2 lyžice masla
  • kakao na posypanie
  • drobné ovocie

Postup:

Ryžu umyjeme a spolu s mliekom, soľou a cukrom varíme za občasného miešania, kým nie je ryža mäkká. Pridáme maslo, posypeme kakaom zmiešaným s cukrom a na vrch drobné ovocie. Môže byť aj z mrazničky. Výborne chutia ríbezle, maliny, černice, ale samozrejme aj jahody.

Text a foto Ľubica Žugecová

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Pravda o polievkach. Vedeli ste to?

Neraz v zahraničí som mal chuť na polievku, ale ak som bol v krajinách bližšie…

25 minút pred

Aj takto môžu šesťdesiatničky vyzerať. Ako sa vám to páči?

Jedno je isté, v tomto veku môžem stále cvičiť, behať,  držať diétu, ale moja postava…

10 hodín pred

Máte radi šalátovú polievku? Ako ju robím ja?

Dnešní mladí ľudia ju možno ani nepoznajú, ale my starší sme ju v jarnom období…

15 hodín pred

Janka, ako sa cíti váš manžel, rodený Nemec na Slovensku? Prečo ste sa sem presťahovali?

Môj životný príbeh som už raz pre Superbabky napísala. Zhrniem len, že po 13. rokoch…

15 hodín pred

Snehová pena na ozdobenie akéhokoľvek pečiva

Môžeme ju použiť na ozdobenie akéhokoľvek pečiva. Potrebujeme: 4 bielká z veľkých, alebo 5 bielkov…

15 hodín pred

Krásne vyznanie matke Anne od dcéry Diany!

V bežnom živote býva pomerne časté, že rodičia sú hrdí na svoje šikovné deti. Ja…

19 hodín pred