Aktuálne

Ryžová kaša ako dezert, alebo aj večera

Potrebujeme:

  • 1 l mlieka
  • 250 dkg guľatej ryže
  • 1 lyžice cukru
  • štipka soli
  • 2 lyžice masla
  • kakao na posypanie
  • drobné ovocie

Postup:

Ryžu umyjeme a spolu s mliekom, soľou a cukrom varíme za občasného miešania, kým nie je ryža mäkká. Pridáme maslo, posypeme kakaom zmiešaným s cukrom a na vrch drobné ovocie. Môže byť aj z mrazničky. Výborne chutia ríbezle, maliny, černice, ale samozrejme aj jahody.

Text a foto Ľubica Žugecová

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Z čiernovlásky blondínka. Silvia Obernauer (50) sa rozhodla pre takýto radikálny krok.

Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…

15 hodín pred

Katarína Traubnerová ako ju nepoznáte. Vo svojom živote musela urobiť jedno veľmi ťažké rozhodnutie!

Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…

19 hodín pred

50 plus? No a čo? Pozrite sa, ako sa teší zo života táto dáma?

Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých  oslavách priateľov, či spolužiakov,…

21 hodín pred

Mäso plné vody? Kto nás klame?

Priatelia, som  starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…

1 deň pred

Ako sme sa prestali slušne správať! Slušnosť nie je pre slabochov, je pre silných. Slušnosť nie je pre hlupákov, je pre múdrych.

Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…

1 deň pred

Nový videoklip v 88 rokoch? Naša Majuška má ešte dostatok energie!

Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…

1 deň pred