Výroba cesta trvá 10 minúta, pečenie 35 minút a dobrota je hotová.
Potrebujeme:
Postup:
Vajcia vyšľaháme, pridáme cukor a šľaháme do peny. Potom pridáme na kocky pokrájané maslo, dobre vyšľaháme a nakoniec postupne múku s práškom do pečiva. Rukami vmiesime pokrájané jabĺčka a lyžicou robíme kôpky na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 – 35 minút. Nakoniec posypeme škoricou a cukrom.
Text a foto Libuša Sabová
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Leave a Comment