Z rovnakých surovín môžete upiecť aj chutné buchty.
Potrebujeme:
Na plnku:
Postup:
Z mlieka a kvasníc si urobíme kvások. Pridáme ostatné suroviny a vymiešame hladké cesto, ktoré sa oddeľuje od misy. Prikryjeme kuchynskou fóliou a necháme na teplom mieste vykysnúť. Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Plnku si pripravíme tak, že zmiešame lekvár s pudingom. Ak je to veľmi husté, môžeme pridať trochu vody. Potrieme cesto a zavinieme. Položíme na vymastený plech, popicháme a pečieme prvých 15 minút pri 200 stupňoch a potom prikryjeme alobalom a ešte cca 25 minút na 150 stupňoch dopečieme. Vytiahneme z rúry a prikryjeme utierkou, aby bol závin vláčny.
Text a foto Karol Hrčka
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Leave a Comment