Reklama

Aktuálne

Rizoto s medvedím cesnakom

Rizoto je dnes veľmi módne jedlo, tak prečo nevyužiť na jeho prípravu obrovskú silu prírody – medvedí cesnak?

Potrebujeme:

  • 2 poháre obyčajnej ryže
  • 1 stredne veľkú cibuľu
  • 1 a 1/2 pohára bieleho vína
  • 1 a 1/2 pohára vody
  • veľa medvedieho cesnaku
  • olej
  • soľ
  • korenie
  • parmezán

Postup:

Cibuľku opečieme na oleji, pridáme ryžu, spolu orestujeme a zalejeme vínom a vodou. Osolíme, okoreníme a necháme asi 20 minút pomaly vrieť. Nezakrývať! Keď je ryža al dente, pridáme nakrájaný medvedí cesnak a nastrúhaný parmezán a vypneme platňu. Prikryjeme a necháme dôjsť. Ak máme, môžeme pridať aj šafran. Podávame napríklad s krevetkami, alebo len tak so šalátom.

Text a foto Libuša Sabová

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Pravda o polievkach. Vedeli ste to?

Neraz v zahraničí som mal chuť na polievku, ale ak som bol v krajinách bližšie…

2 hodiny pred

Aj takto môžu šesťdesiatničky vyzerať. Ako sa vám to páči?

Jedno je isté, v tomto veku môžem stále cvičiť, behať,  držať diétu, ale moja postava…

12 hodín pred

Máte radi šalátovú polievku? Ako ju robím ja?

Dnešní mladí ľudia ju možno ani nepoznajú, ale my starší sme ju v jarnom období…

17 hodín pred

Janka, ako sa cíti váš manžel, rodený Nemec na Slovensku? Prečo ste sa sem presťahovali?

Môj životný príbeh som už raz pre Superbabky napísala. Zhrniem len, že po 13. rokoch…

17 hodín pred

Snehová pena na ozdobenie akéhokoľvek pečiva

Môžeme ju použiť na ozdobenie akéhokoľvek pečiva. Potrebujeme: 4 bielká z veľkých, alebo 5 bielkov…

17 hodín pred

Krásne vyznanie matke Anne od dcéry Diany!

V bežnom živote býva pomerne časté, že rodičia sú hrdí na svoje šikovné deti. Ja…

21 hodín pred