Reklama

Aktuálne

Rajčinový pretlak bez zavárania

Robím ho už takto roky. Suroviny na cca 3 kg paradajok:

3 lyžice kryštálového cukru

1 1/2  lyžice soli

Rajčiny umyjem, nakrájam priamo do hrnca na menšie kúsky (stredy vykrojím). Vezmem výkonný ponorný mixér  a dobre premixujem na kašu. Položím na šporák, pridám soľ a cukor ( ale zmes aj okoštujem, aby vyhovovala našim chutiam, takže podľa chuti môžem ešte cukor, alebo soľ pridať) a varím do zhustnutia. Horúce nalejem do pripravených umytých a suchých pohárov, uzavriem a otočím na 5 minút uzáverom dole (podobne, ako keď sa robí džem). Po 5 minútach poháre otočím a počúvam, ako viečka pomaly pukajú, chytajú sa. Pretlak sa nepokazí, lebo soľ a cukor ho dobre konzervujú. Kto chce mať pretlak jemnejší, môže ho ešte raz pred nalievaním do pohárov rozmixovať.

Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

3 hodiny pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

5 hodín pred

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

15 hodín pred

Čo robím na dôchodku?

Na Dôchodku: Kapitola Plná Života  Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…

16 hodín pred

Boli sme mladé a krásne hoc aj v teplákoch. Ako sa cítime dnes v tomto oblečení?

Našla som vo svojom archíve túto fotografiu. Je z roku 1972 z vysokoškolského volejbalového turnaja.…

17 hodín pred