Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak vždy boli rovnako chutné. Na vlašský sme už dávnejšie recept uverejnili a tu je na feferónový:
Potrebujeme:
Postup:
Cibuľu nakrájame na kolieska, uvaríme v slanej vode s octom a cukrom ( asi 10 minút). Scedíme a necháme vychladnúť. V mise zmiešame s ostatnými surovinami, dochutíme cukrom a octom. Vložíme do zaváracej fľaše, uzavrieme a necháme cez noc v chladničke odležať. Občas premiešame, aby sa šťavy prepojili. Podávame s čerstvým pečivom, alebo ako hovoríme v nadpise s treskou, či s vlašským šalátom.
Text a foto: Edita Krislová
Už som zavadzala sama sebe. Nebola som schopná nič poriadne urobiť a to nehovorím o…
Úrazový chirurg, dlhoročný športový lekár a autor mnohých odborných publikácií MUDr. Jozef Kubašovský lieči a…
Začnem základnou školou. Po jej skončení, sa každý musí rozhodnúť, ako ďalej. Tí, ktorí krásne…
Keďže sa vám Linda V Wright veľmi páčila, navštívili sme jej instagram a dozvedeli sme…
Prírodné liečiteľstvo je staré ako ľudstvo samotné. Hľadanie pomoci v sile rastlín pochádza z ďalekej…
Dovoľte opäť prispieť skúsenosťou z ambulantnej praxe. „Celú noc som nespal! Mám bolesti pod pravým…
Leave a Comment