Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak vždy boli rovnako chutné. Na vlašský sme už dávnejšie recept uverejnili a tu je na feferónový:
Potrebujeme:
Postup:
Cibuľu nakrájame na kolieska, uvaríme v slanej vode s octom a cukrom ( asi 10 minút). Scedíme a necháme vychladnúť. V mise zmiešame s ostatnými surovinami, dochutíme cukrom a octom. Vložíme do zaváracej fľaše, uzavrieme a necháme cez noc v chladničke odležať. Občas premiešame, aby sa šťavy prepojili. Podávame s čerstvým pečivom, alebo ako hovoríme v nadpise s treskou, či s vlašským šalátom.
Text a foto: Edita Krislová
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta? Ak áno, je…
Starý poriadok sa rozpadáva. Namiesto neho vzniká nový. Voláme ho Kleptopia a neplatia v nej žiadne zákony…
Leave a Comment