Grilovaný lososový „sandwich“ so špargľou,
zemiakom a holandskou omáčkou
(4 osoby)
Na lososa si dáme tenký plátok bagety a opečieme do chrumkava. Uvaríme si zemiaky. Špargľu sparíme a orestujeme na masle. Omáčku si pripravíme vo vodnom kúpeli so žĺtkami, vinným octom, alba olejom. Dochutíme soľou, korením a estragónom.
Cesnak, zázvor, chilli papričky a časť koriandru si rozdrvíme a orestujeme na olivovom oleji. Potom pridáme lososa a naplníme tým wontonové plátky, ktoré spojujeme žĺtkami a vyprážame. Omáčku pripravíme zmiešaním sladkej chilli omáčky a limetkového sirupu. Dochutíme zbytkom nasekaného koriandru.
a smotanovo–bazalkovou omáčkou
(4 osoby)
Šalotku orestujeme, zalejeme bielym vínom, pridáme lososa, bazalku, soľ, korenie, tabasco a zjemníme smotanou. Do omáčky zamiešame cestoviny.
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Leave a Comment