Pre milovníkom makových koláčov výborný a veľmi jednoduchý recept.
Na cesto potrebujete:
Na plnku:
Na potretie:
Postup:
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Zmiešajte mak s cukrom, podľa chuti môžete pridať aj nastrúhanú citrónovú citrónovú kôru. Do múky pridajte soľ, cukor, vajce, rozpustené maslo a toľko mlieka, aby vzniklo vláčne cesto. Cesto rozvaľkáme do obdĺžnikového tvaru, potrieme rozpusteným maslom a rovnomerne posypeme makom zmiešaným s cukrom. Potom preložíme okraje do stredu tak, ako uvidíte na videu.
Opäť potriete maslom, posypete makom a preložíte na polovicu. Tak to ešte raz zopakujte. Vrch potrite zvyšným maslom a položte na plech vyložený mastným papierom. Pečieme 30 minút. Ešte vlažné pokrájajte a posypte cukrom.
Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Leave a Comment