Kedysi sme ju robili často. Potom nám boli vzácne rôzne talianske, francúzske, ši španielske špeciality a teraz sa radi vraciame k našim starým obľúbeným receptom.
Potrebujeme:
Postup:
Najskôr si pripravíme plnku. Zmiešame maslo so syrom, potom pridáme nastrúhané vajcia, pažítku, kukuricu, papriku, salámu nakrájanú na drobno a všetko dobre premiešame.
Podľa chuti osolíme. Tvrdý syr vložíme do mikroténového vrecka, uzavrieme a dvadsať minút varíme vo vode na miernom ohni.
Potom ho premiestnime na potravinovú fóliu a valčekom rozvaľkáme.
Ak sa trošku natrhne, ako mne, vôbec to nevadí. Na syr najskôr poukladáme šunku, potom potrieme plnkou a pomocou spodnej fólie zvinieme.
Ešte zavinieme do alobalu a uložíme aspoň na tri hodiny do chladničky, aby roláda stuhla.
Text a foto Alica Tóthová Tokarčíková, ktorá je autorkou skupiny Alica v krajine dobrého jedla.
Dnešní mladí ľudia ju možno ani nepoznajú, ale my starší sme ju v jarnom období…
Môj životný príbeh som už raz pre Superbabky napísala. Zhrniem len, že po 13. rokoch…
Môžeme ju použiť na ozdobenie akéhokoľvek pečiva. Potrebujeme: 4 bielká z veľkých, alebo 5 bielkov…
V bežnom živote býva pomerne časté, že rodičia sú hrdí na svoje šikovné deti. Ja…
Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Leave a Comment